Gerode

Praktijk voor natuurgerichte Therapie en Training

Waarom traumaverwerking?

In de loop van de jaren dat ik behandelingen geef, werd het mij steeds duidelijker dat de oorzaak van een probleem of aandoening meestal een trauma is. Ook dat het vaak een trauma is dat niet of nauwelijks wordt herkend.
Er wordt wel gezegd: 'wat niet weet, wat niet deert' maar zo is het, als er sprake is van een trauma meestal niet.


Soorten trauma's
Trauma is een oud Grieks woord voor wond. Bij een trauma kan het gaan om een fysieke verwonding maar er kan ook sprake zijn van een psychische of emotionele verwonding. In mijn werk kom ik verschillende soorten trauma's tegen zoals:

  • Trauma's die wij ons kunnen herinneren.
  • Voorvallen die wij ons kunnen herinneren, die we niet als een traumatische gebeurtenis zien maar die toch de oorzaak kunnen zijn van een probleem of aandoening
  • Verdrongen trauma's.
  • Maar ook, en dit is minder bekend, traumatische ervaringen uit ons voorgeslacht die waarschijnlijk via de genen zijn doorgegeven.
  • Verder de trauma's die wij bij ons kunnen dragen vanuit onze 'vorige levenservaringen'.

De oorzaak
Tijdens de behandeling en/of gesprek kan het trauma en dus ook de oorzaak duidelijk worden maar dat dit zal niet altijd zo zijn. Wel zal ik je zoveel mogelijk bewust maken van de oorzaak van je probleem of aandoening.
Dit doe ik onder andere door samen te bespreken hoe je energiebalans is en wat er eventueel aan gevoelens, emoties en/ of herinneringen naar boven komt. 

Greet Roeland-Delfgou
Graafschap 9

4141 JS Leerdam

Mobiel 06-28067091
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Logo LVNT 2

 

LVNT lidnummer: 10515
RBCZ licentienummer: 309302R
KVK nummer: 30233929

Gerode Copyright © 2013