#

Traumaverwerking

In de loop van de jaren dat ik behandelingen geef, werd het mij steeds duidelijker dat de oorzaak van een probleem of aandoening meestal een trauma is. Ook dat het vaak een trauma is dat niet of nauwelijks wordt herkend. Er wordt wel gezegd: ‘wat niet weet, wat niet deert’ maar zo is het, als er sprake is van een trauma, meestal niet.

Soorten trauma’s

Trauma is een oud Grieks woord voor wond. Bij een trauma kan het gaan om een fysieke verwonding maar er kan ook sprake zijn van een psychische of emotionele verwonding. In mijn werk kom ik verschillende soorten trauma’s tegen zoals:

  • Trauma’s die wij ons kunnen herinneren.
  • Voorvallen die wij ons kunnen herinneren, die we niet als een traumatische gebeurtenis zien maar die toch de oorzaak kunnen zijn van een probleem of aandoening
  • Verdrongen trauma’s.
  • Maar ook, en dit is minder bekend, traumatische ervaringen uit ons voorgeslacht die mogelijk via het emotioneel DNA doorgegeven kunnen zijn.
  • Verder de trauma’s die wij bij ons kunnen dragen vanuit onze ‘vorige levenservaringen’.

Mogelijke oorzaak

Tijdens de behandeling en/of gesprek kan het trauma en dus ook de oorzaak duidelijk worden maar dit zal niet altijd zo zijn. Wel zal ik je helpen bij het zo goed mogelijk begrijpen van de mogelijke oorzaak van je probleem of aandoening. Dit doe ik onder andere door samen te bespreken hoe je energiebalans is, welke emoties mogelijk een rol spelen en de herinneringen die hierbij naar voren kunnen komen.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Een consult is mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9:00-18:00 uur.

Contact